top of page
mag 1.jpg

MAGNETOTERÀPIA

La Medicina Tradicional Xina, és una medicina ancestral que ha perdurat i ha evolucionat al llarg de la història. Durant la segona meitat del s. XX, aquesta teràpia ha anat introduint-se en els països occidentals i ha obtingut una gran acceptació entre els usuaris d'aquests països que han trobat una medicina diferent, no agressiva, aplicada a la prevenció i tractament, amb resultats eficaços i ràpids.

La Medicina xinesa és una medicina holística ja que entén que no hi ha malalties, sinó malalts, té en consideració no només el que succeeix en l'òrgan afectat, sinó també el que succeeix en tot l'organisme, la manera de manifestar-se, com respon a les influències externes i als estímuls de l'entorn. Segons la medicina tradicional xinesa el dolor i la malaltia s'originen a conseqüència d'un desequilibri entre les dues forces que regeixen el cos humà, el ying i el yang; i aquest desequilibri bloqueja el flux de l'energia vital, o qi. Per a la Medicina xinesa, "tota forma de vida de l'univers és animada gràcies a una energia vital anomenada "Qi". El "Qi", substància fonamental de l'organisme i de l'univers, impregna i penetra la totalitat del cosmos. La digestió, per exemple, extreu "Qi" del menjar i la beguda i el transporta per tot l'organisme, la respiració extreu "Qi" de l'aire en els pulmons. Quan aquestes dues formes de "Qi" es reuneixen a la sang, el "Qi" circula com energia vital pels meridians o canals energètics.

La Medicina xinesa aplica diverses tècniques de tractament com l'Acupuntura, Tuina (massatge tradicional xinès) i la Fitoteràpia, que s'apliquen segons la patologia del malalt. Altres tècniques són les Ventoses, la Moxibustió (aplicar calor amb pur d'Artemisa), la Auriculoteràpia (Tractament en pavelló auricular), etc .. Una de les principals característiques d'aquests tractaments, a part de la seva efectivitat, és que no tenen efectes secundaris, tan freqüents en els fàrmacs convencionals.

 

 

"L'acupuntura consisteix a inserir una sèrie d'agulles molt fines en la pell del pacient, a diferents profunditats, per estimular punts específics del cos, amb la finalitat de restaurar el flux i equilibri d'energia a l'interior de l'organisme".

 

L'acupuntura és la tècnica de la Medicina Tradicional Xinesa més demanada per als occidentals, especialment pels seus amplíssimes possibilitats de curació i la seva curiosa forma d'aplicació, l'aplicació d'agulles en el cos.

El seu funcionament es basa en que el cos humà té canals energètics anomenats meridians, cada canal correspon a un òrgan i té una funció. Hi ha un canal del pulmó i un altre del fetge, per exemple, també hi ha canals de sistemes amb diversos òrgans. Els punts de l'acupuntura estan en aquests canals i en ells hi ha concentració d'energia electromagnètica. Les agulles pot estimular al pacient si està deprimit, sedar-los si estan molt excitats o aconseguir que l'energia circuli si està obstruïda.

Quan es posen les agulles, el pacient molt poques vegades sent dolor. El normal és una espècie de copet elèctric que ràpidament desapareix.

Existeixen 2.000 punts d'acupuntura connectats per 'meridians' (canals que distribueixen l'energia pel cos), cadascun dels quals es correspon amb un òrgan o sistema orgànic. Actua sobre el sistema nerviós i estimula l'alliberament de endorfines (substàncies amb capacitat analgésica) i l'activitat de les cèl·lules del sistema immunològic.Gracies a l'acupuntura podem alterar la química del cervell, influint en l'alliberament de neurotransmisores i hormones, i modificant les funcions del sistema nerviós relacionades amb mecanismes involuntaris de l'organisme com el flux sanguini, la pressió arterial, les reaccions immunològiques...

RESERVA
LA TEVA
CITA

TRUCA'NS AL
93 395 54 04
667 90 86 89

En qué podem ajudar-te?

 • Addiccions (alcohol, tabac, drogues, trastorns de l'alimentació etc.)

 • Depressió, Ansietat, Estrès.

 • Insomni, angoixa, taquicàrdia, problemes emocionals.

 • Mal de cap, migranyes

 • Ciàtica.

 •  Paràlisi facial

 • Trastorns Ginecològics, Urológicos, Genitourinaris, Digestius, del tracte respiratori, cardiovasculars etc.

 • Mal de cervicals, lumbars, d'esquena, d'espatlla.

 • Dolors articulars

 • Trastorns de la visió

 • Trastorns glandulars

 • Disfuncions sexuals

 • Trastorns otorinolaringòlegs

 • Trastorns dermatològics

 • Trastorns reumàtics

 • Etc.

El temps que dura el tractament depèn del tipus de patologia. Quan és una patologia aguda o recent, probablement haurà una millora molt ràpida, però quan és crònica, els resultats poden ser una mica més lents i requeriria unes sessions més. Per exemple, si s'atén amb acupuntura un atac d'asma, immediatament va a remetre els símptomes, però perquè el pacient no torni a tenir crisi, normalment es necessiten 6 a 8 sessions, l'ideal en aquest cas, seria fer-se un cicle de acupuntura a l'any, especialment en els casos crònics.

En medicina xinesa es considera al dolor com un estancament d'energia i, per la seva altíssima efectivitat sense necessitat de medicaments, el tractament del dolor és un dels més requerits pels pacients occidentals. Els casos més freqüents són les migranyes, patologies digestives, els problemes de l'aparell locomotor etc ... Els problemes de salut mental o emocional, com l'estrès, l'insomni i les depressions, tenen també molt bons resultats. A més, la medicina tradicional xinesa s'ha utilitzat amb molt èxit per complementar tractaments com les quimioteràpies i radioteràpies, per tal de recuperar els estralls produïts en la sang.

L'Acupuntura és l'especialitat de la medicina tradicional xinesa que més ha impactat a Occident; així ho reflecteix l'Organització Mundial de la Salut (OMS) en el seu informe "Acupuntura: Revisió i anàlisi d'informes sobre assajos clínics controlats", recull tots aquells símptomes i afeccions en les que ha estat provada la seva eficàcia

bottom of page